Waterskiën

Met twee ski’s het water op. Dit is de basis voor deze sport. Je krijgt uitleg van de dagvertegenwoordiger of mede clubgenoten en gaat dan het water op. Dit is de makkelijkste manier om te starten en de meeste mensen zijn binnen het uur rond. Zodra je een beetje gevoel op het water hebt of je wil wat meer dan kan je daarna door gaan naar de volgende diciplines

Wakeboarden

Op één board rond gaan. Doe je dit voor de eerste keer dan zijn er genoeg clubleden om je heen die dit graag aan je uitleggen. Zodra je rond komt zijn er heel veel stappen die je kan nemen om verder te komen in deze sport. Van 180ties (halve draai) of over een schans tot inverts (hoog de lucht in zonder schans) of een cominatie hier van. We hebben mensen van allerlei niveaus dus er is altijd wel iemand die je tips kan geven.

Slalomskiën

Slalomskiën is een klassieke tak van de sport waarmee je met een monoski met snelheden tot 59 kilometer per uur over het water gaat. Het gaat er hierbij om dat je de slalom probeert te halen die in het water is uitgelegd. Je begint met 40 km/u voor de beginners en bouwen dat naar een gehaalde ronde langzaam op naar hogere snelheden. Heb je de maximale snelheid gehaald? Dan krijg je een korter lijntje. Slalomskiën doen wij op de maandagavond.

Trickskiën

Trickskiën, ook wel figuurskiën genoemd, is op een kleine rechthoekige ski. Deze klassieke tak van de sport vraagt heel veel techniek en is voor iemand die van uitdagingen houdt. Trickskiën wordt voornamelijk gedaan op de maandagavond maar kan ook op de andere dagen gedaan worden. Onze ervaren mensen zitten wel op de maandag.