Waterskiën

Met twee ski’s het water op is de basis voor deze sport. Je krijgt een korte uitleg en gaat dan direct het water op. Waterskiën is de makkelijkste manier om te beginnen met het watersporten. Veel mensen hebben aan twee uur genoeg om de basis onder de knie te krijgen. Zodra je een beetje gevoel op het water hebt, kun je doorgaan naar de volgende disciplines.

Wakeboarden

Op één board rond gaan. Doe je dit voor de eerste keer, dan kun je een beginners-board gebruiken. Je krijgt uitleg en mag direct aan de bak! Zodra je rondjes kunt varen zijn er heel veel stappen die je kan nemen om verder te komen in deze sport. Van 180ties (halve draai) of over een schans tot inverts (hoog de lucht in zonder schans) of een combinatie hiervan. We hebben mensen van alle niveaus, dus er is altijd wel iemand die je tips kan geven.

Slalomskiën

Slalomskiën is een klassieke tak van de sport waarmee je met een monoski (op één ski dus) met snelheden tot 59 kilometer per uur over het water gaat. Het gaat er hierbij om dat je de slalom probeert te halen die in het water is uitgelegd. Beginners starten op met 40 km/u en bouwen dat na een succesvolle ronde langzaam op naar hogere snelheden. Slalomskiën doen wij op de maandagavond.

Trickskiën

Trickskiën (ook wel figuurskiën genoemd) is op een kleine, rechthoekige ski. Deze klassieke tak van de sport vraagt heel veel techniek en is voor iemand die van uitdagingen houdt. Trickskiën wordt voornamelijk gedaan op de maandagavond, maar kan ook op de andere dagen gedaan worden.

Kneeboarden

Kneeboarden is een variant die (vooral) de jeugd fantastisch vindt. Op je knieën ga je op het board zitten, waarna je klaar bent om te vertrekken. Het geeft een kick om dicht op het water te zitten, en de kans om om te vallen is kleiner dan op ski’s of een wakeboard.